17 Mart 2016 Perşembe

Demleme papatya yağı nasıl yapılır ve faydaları / How to make chamomile infused oil and it's benefits

Papatya benim çok sevdiğim bir bitkidir. Onu sürekli kullanıyorum ve bu bitki bende her zaman var. Papatya çayı içmeyi seviyorum, papatya demlemesi saç bakımı için kullanıyorum, papatya hydrolat yapıyorum ve tabi ki papatya demleme yağı yapıyorum. Bu kuçük ama aynı zamanda güçlü çiçek çok iyi bilinen bir bitkidir. Onu her yerde satın alabiliyorsunuz ve tabi ki kendi keninize de toplayabilirsiniz.
Bu yağı demlemek için annemin bahçeden topladığı papatyaları ve soğuk sıkma, extra virgin, organik zeytin yağı kullandım.

Demleme papatya yağı  faydaları:
  • antiseptik, antibakteriyel, antifungal özelikler var,
  • güçlü anti-inflamatuar özellikler var ve bu özelikler akne ve sivilveleri iyileştirmeye yardım ediyor,
  • güçlü iyileştirici özelliği var ve bu özelikler ciltteki yaraların iyileşmesine yardım ediyor,
  • cildi yatıştırıyor, yanıkların iyileşmesi için yardımcı oluyor,
  • cilt tahrişleri ve kaşıntılı cilt il başa çıkmak için yardım ediyor,
  • doğal cilt yumuşaklığını, pürüzsüzlüğünü ve ışıltısını yenilemeye yardım ediyor,
  • cildi aydınlatıyor,
  • saç köklerine masaj hareket ile süreklı kullanımda saç köklerini güçlendiriyor,
  • düzenli kullanırken saç dökülmesini azaltmak ve önlemek için yardım ediyor,
  • kepeği önlemek ve iyileştirmek için yardım ediyor,
  • saçların güçlü ve sağılıklı kalmasına yardım ediyor.
En iyi sonuçlar için devamlı kullamak gerekiyor.

Demleme papatya yağı nasıl yapılır?

  • Temiz bir kavanoza kuru papayta çiçekleri  koyun ve üzerine zeytinyağı koyun. Yağ papayayı iyice kapatması lazım.
  • Kavanozu iyice kapatın ve 2-6 hafta boyunca güneşli bir yere koyun. Kavanozu günde bir veya iki kez çalkalayın.
  • 2-6 hafta sonra, ince kumaştan veya süzgeç kullanarak yağı otlardan süzün.
  • Yağı temiz bir cam kavanoza koyun. Serin ve karanlık bir yerde tutun. Yağ bir yıl boyunca durabilir.

Demleme papatya yağı çok güzel kokuyor. Ben bu yağı, yağlar karışımı yaparken kullanıyorum, krem yaparken koyuyorum, saçlara sürüyorum, onunla yüz cildime masaj yapıyorum, maske yaparken ekliyorum. Çok güzel koku ve tabi ki faydalı özelikler ekliyor. Papatya bitkisi genelde alerji yapmayan bir bitkidir ama yine de kullanmadan önce dirsek içine sürün ve bir kaç dakika bekleyin eğer size alerji yapmıyorsa kullanabilirsiniz.

How to make chamomile infused oil and it's benefits


Chamomile is one of main herbals which I use regularly and always have. I like to drink chamomile tea, use chamomile infusion for my hair care, make chamomile hydrolat and of course chamomile infused oil. These small and beautiful flowers are very well know and easy to find to purchase or even to collect.  For my chamomile infused oil, I used chamomiles from my mom's garden and cold press, extra virgin, organic olive oil. 

Chamomile infused oil benefits:
  • anti-fungal, antibacterial, antiseptic,
  • has strong anti-inflammatory properties witch helps to deal with acne prone skin, 
  • has strong healing properties for dealing with skin wounds,
  • soothes the skin, helps to heal skin burns,
  • helps to deal with skin irritations and itchy skin,
  • helps to restore natural skin softness, smoothness, and radiance,
  • lightens the skin,
  • massaging into the scalp makes hair roots stronger, 
  • using regularly helps to reduce and prevent from hair loss,
  • prevents and cures dandruff,
  • helps hair to stay strong and shiny.
To get the best results you have to use it regularly. 

How to make chamomile infused oil?

  • Put dry chamomile flowers in a clean jar and put olive oil on it. It should cover all over the herbals.
  • Close the jar very well and put it in a sunny place for 2-6 weeks. Shake the jar occasionally once or twice a day.
  • After 2-6 weeks, strain the herbs out of the oil using cheesecloth or fine mesh strainer.
  • Pour the oil into a clean glass jar and store in a cool dark place. The oil can be kept for one year.

Chamomile infused oil has very nice and gentle chamomile smell. I use this oil when I am making different oils mixes, I add it when I make creams, I use it for my hair care, sometimes I use it for massaging my face, I add it when I make face masks. It gives not only nice smell but also many nice benefits. Chamomile is one of the herbals which usually do not make allergy, but still before using it put several drops on your elbow wrinkle and wait for several minutes to be sure it will not make allergy to you.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder